Muzikanten opgelet!

Word 10x productiever met onze bewezen muziekindustrie hacks!

Meld je gratis aan En zet onze muziekindustrie hacks gratis in!

Vind je het ook lastig om méér succes te behalen met je muziek?

Dat samenwerkingen je voortgang vaak bemoeilijken.

Dat je denkt dat je het niet alleen kunt?

We zien het helaas veel en dus hebben we speciaal voor muzikanten een cursus ontwikkeld om je te helpen!

Je leert in deze gratis cursus hoe je:

Van je band een droomteam maakt.
Je band als bedrijf kunt managen.
Inclusief gratis tools zoals een perskit.

Hoe ziet de cursus eruit?

Deze cursus omvat levels waarop je goed moet functioneren om te groeien in de muziek:

Level 1: Individueel In de eerste lessen kijken we welke vaardigheden en houding je nodig hebt om professioneel en met plezier muziek te kunnen maken.

Level 2: Team In lessen 4 t/m 6 bepalen we of je zelf sterk en bekwaam bent in wat je doet, en of je eraan toe om succesvol op het tweede level te functioneren: als leider in een team.

Level 3: Netwerk Het laatste deel van de cursus omvat hoe het team in je netwerk staat. Vanuit jouw team moeten er sterke lijnen uitgaan naar mensen die een bijdrage kunnen leveren aan jouw succes. In les zeven kijken we naar het bouwen en belang van een efficiënt netwerk.

Je kunt nu zelf werken aan jouw succes!

Dus meld je gratis aan! En begin vandaag nog met de gratis cursus!

Zij gingen je voor:

Celine Rae en MacNaus

Op onze muziekopleiding leerden we niets over de muziekindustrie op zich en daar is de Indieplant Academy echt opperbaas in.

Pam Osher

Minblowing. Openbarend. Nieuwe dingen die ik nog nooit eerder gehoord heb. Heel erg leerzaam en belangrijk voor vele artiesten. Ik vind dat alle artiesten dit moeten weten.

Experienced?!?

Indieplant taught us how a rockband can survive in the current musical landscape. That's the one thing musicians can't teach themselves.
En nog zo'n 2400 andere muzikanten, managers en labels!

Ontmoet onze coaches

Indieplant ondersteunt al meer dan 2400 muzikanten, managers en record labels, van beginners tot professionals, met online cursussen, groepstrainingen en 1-op-1 begeleiding.

Ryan Lisse

Indieplant Coach & Creative Manager

Ryan was nauw betrokken bij het label Spec van Ali B als consultant en als creative manager bij de ontwikkeling van o.a Keizer, Bollebof, JPB, Duran en OOAK. Ook als producer is hij internationaal actief en grootheden als Quincy Jones en Timbaland inspireren Ryan tot de dag van vandaag.

Bernard Gieskes

Muziekindustrie professional / Publisher

Nard is een doorgewinterde muziekveteraan met een groot internationaal netwerk die zijn carrière begon als artiestenmanager, producent en promotor en na zijn studie mediakunde aan de UvA als platenbaas en muziekuitgever bij KOCH Internationaal. Vervolgens nam hij VIA Records over waar hij met Van Dik Hout een eerste gouden platen scoort en is Nard al sinds de jaren 90 de trotse eigenaar van het prestigieuze ESP-Disk'.

Jelto van Nieuwburg

Ondernemer in de muziekindustrie

Jelto bouwde in zijn 12 jaar als ondernemer in de muziekindustrie een miljoenenbedrijf en bediende meer dan 25.000 muzikanten en andere muziekprofessionals. Hij gaf les aan de Popacademie Utrecht en ontwikkelde met zijn team educatieprogramma's op het Indieplant platform. Nu deelt hij als coach zijn kennis vanuit het geloof dat door het delen van kennis krachtige muziekteams ontstaan.

Wat krijg je precies?

Heel veel voor 100% helemaal gratis.

Cursus: Bouw je droom team98
Toolkit: Get a head start on Spotify in 15 minutes.9
Toolkit: Band als bedrijf: maak je band professioneler!9
Toolkit: Jouw muziek de wereld in met social media.9
Professionele perskit voor je band49
Ledenkorting op merchandise25
Ledenkorting op mixen en masteren25
Social content calendar39
Inclusief live seminar249
Totale waarde:512
Voor jou:GRATIS
Ja, meld me gratis aan Het is echt gratis en je zit nergens aan vast.

Tijd om aan je muziekcarrière te werken!

Schrijf jezelf meteen gratis in!


Met gratis toegang tot ons platform.

Voor de ambitieuze muzikant:

Breid optioneel je lidmaatschap uit tot Startup of Indie lid, voor toegang tot onder andere:

Ongelimiteerde online distributie.
Opnemen in de Indieplant Studio.
Beschermen van je muziekrechten.
Cursussen om jezelf te ontwikkelen.
Festivals en zalennetwerk voor het scoren van gigs.
Management suite met Focus, Projects en Revenue boards.
En nog veel meer!

Reviews op Trustpilot

Bart Schultz Heldere taal en doelstellingen Ik werd heel goed geholpen bij de keuzes die ik zelf moest maken om stappen te kunnen zetten in mijn carrière als dj/producer. Duidelijke adviezen met duidelijke taal. Heel fijn bedrijf om samen mee te werken, een dikke aanrader.
Schalk Schalk Zeker een aanrader!!! Goeie support om voor jezelf aan de slag te gaan als een onafhankelijke artiest! Zeker een aanrader!!!
Eveline Zoomers Ik ben blij! Ben zeer tevreden, krijg heel persoonlijke ondersteuning in mijn proces als muzikant en onderweg naar mijn CDrelease... Kan het zeer aanbevelen als je in bent voor een flinke boost voor je muziek!
Harco van der Nieuwenhof Indieplant vind ik geweldig Indieplant vind ik een geweldig bedrijf die helpt bij opbouw van je carrière, ze sturen je door het gehele traject zover je wilt gaan. Je kunt vijf sterren geven, maar ze verdienen meer.
Meld je gratis aan Verder komen met je muziek begint hier.

Gezien in

Veelgestelde vragen

Welk resultaat kan ik verwachten van deze cursus?

In deze korte cursus ontdek je hoe je een droomteam maakt om je muziek carrière mee te kick starten. Wil je de wereld veroveren met je muziek? In deze basis cursus leer je hoe je hoe te beginnen.

Je krijgt van ons meteen een gratis Play lidmaatschap en toegang tot promotie tools, zoals: een webpagina, social media tools, en diverse korte ebooks, oa over hoe je op Spotify komt.

Hoe lang blijft dit gratis?

Voor altijd.

Je krijgt namelijk een leven lang gratis toegang tot je Play lidmaatschap. Wanneer je meer wilt doorontwikkelen dan kan dat met een Startup, Indie of Label lidmaatschap.

Wat moet ik doen als ik wil doorontwikkelen?

Wanneer wij denken dat jij er klaar voor bent zullen we je vragen of je bereid bent te investeren in jezelf en met behulp van echte coaches en volledige toegang tot ons muziekindustrie platform en studio wilt doorgroeien met je muziekmerk.

Meld je gratis aan En ontdek hoe je verder komt met je muziek!