Nothing found.

Indieplant sluit aan op Merlin Network

Indieplant sluit aan op Merlin Network

Merlin network is S’werelds grootste non-profit belangenorganisatie voor Indie muziek. Met 800 aangesloten professionele partijen vertegenwoordigen zij duizenden Indie labels en een veelvoud aan Indie muzikanten. De onderhandelingskracht die de leden opleveren wordt gebruikt om Indie artiesten en labels te kunnen laten concurreren met de drie majors Warner, UMG en Sony.

Voor onze leden betekend dit concreet dat zij bij Indieplant meer inkomsten behalen uit de verkoop via digitale platformen zoals Spotify, Deezer en Apple Music en dat hun belangen via ons platform nog beter worden behartigd. Als lid van IMPALA krijgt Indieplant een extra korting op de bijbehorende administratiefee. Deze korting wordt gedeeld met onze leden. Via Merlin kan Indieplant ook inkomsten voor haar leden behalen op platformen zoals Soundcloud, Facebook en bijvoorbeeld de leidende Chinese digitale muziekleveranciers; NetEase Cloud Music (NetEase), Xiami (Alibaba), Tencent’s QQ Music, Kugou en Kuwo. Gezamenlijk bedienen deze vijf partijen 90% van de digitale muziekgebruikers in s’werelds meest populaire digitale markten.

“Met deze deal heeft Indieplant ervoor gezorgd dat de belangen van haar leden op het wereldtoneel nog beter behartigd worden.” Aldus CEO Jelto van Nieuwburg,  “Het mooiste is nog is dat onze leden hier wel van profiteren maar er niets voor hoeven te doen!”

Visit Merlin Network

Sluit je aan bij Indieplant

Skip to toolbar