Nothing found.

Indiefair: De muzikantendag voor indies

Indiefair: De muzikantendag voor indies

27 januari 2018

Afgelopen zaterdag 27 januari vond de eerste editie van de muzikantendag voor indies plaats in de P60, Amstelveen: de Indiefair. Boeiende seminars over management, marketing, A&R, internationaal toeren en andere onderwerpen, verzorgd door kopstukken uit de muziekindustrie (waaronder Erroll Antonie, Hugo Langras, Denis Doeland en Anthony Donner) waren goed bezocht. Ook de workshops in beatboxing, home recording, songwriting (verzorgd door Romy Dya die onlangs met Martin Garrix en David Guetta samenwerkte) en een masterclass in muziekrecht kregen positieve reacties van de bezoekers. Op meerdere locaties binnen het gebouw waren de hele dag optredens van singer-songwriters, gospel artiesten en bands en ook de rap-, drum- en band battles waren een groot succes. Het was nog niet een uitverkocht evenement, maar de sfeer was uitstekend en de basis voor een groot jaarlijks evenement voor muzikanten is gelegd.

Indieplant
Het evenement werd georganiseerd door Indieplant die muzikanten ondersteunt bij het managen en ontwikkelen van hun act, met een academy, management support, muziekdistributie, een professionele opnamestudio en nog veel meer. Dit evenement is niet het eerste informatieve evenement die ze organiseerden voor muzikanten. Zo vonden er al eerder bijeenkomsten plaats in Amsterdam om muzikanten en muziekprofessionals met elkaar in contact te brengen en van elkaar te laten leren. Echter bewijst deze eerste Indiefair dat Indieplant in staat is om een groot en degelijk evenement op te zetten, voor en door muzikanten.

Band Battle
De band battle werd uitgevochten door een sterke en gevarieerde line-up, met als opening het collectief van topmusici SoulNL, die Nederlandse hits zeer succesvol in een funk en soul jasje stak. Het Belgische The Hourglass Instinct verzorgde volgens de jury een rete-strakke set die een rooskleurige toekomst voor de band beloofde. Muzikaal sterk maar vooral super eigenzinnig, was het Nederlandstalige electro-indiepop-duo Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie, gevolgd door een super dikke set van de ervaren jongens van Stillmode. De winnaars van de Juryprijs van de eerste Indiefair Band Battle werd uitgereikt aan soulvolle band Maddy Moreah. Volgens de jury had voorganger Madeleine Ruijter een fijne zachte soul en jazz sound, was haar band heel sterk, met goede instrumentbeheersing en speelden ze zeer volwaardige liedjes aldus de jury, bestaande uit de ervaren artiestenmanager George Janssen en directeur van organisator Indieplant, Jelto van Nieuwburg. De band won naast een bokaal een uitgebreid lidmaatschap bij Indieplant en promotie op o.a. PinguinRadio.com.

JR Kenna, Experienced?!? en Martyr
Na de band battle bewees JR Kenna van Titan Capital Records, ongekend muzikaal talent te bezitten om met veel energie moderne dancehall nummers neer te zetten. Hij werd gevolgd door een ijzersterke act van de Belgische hardrockband Experienced?!? waar stampende rock verrassend werd opgevolgd door een cover van het Groningse Noisia, maar dan als keiharde drumsolo. De avond werd afgesloten door de ervaren Nederlandse metalband Martyr van Into The Limelight Records. Hierbij waren de gastoptredens van Gert Nijboer op gitaar en de krachtige vocalen van Nick Holleman mooie aanvullingen op een al ijzersterke set.

Rap Battle
Om 5 uur verzorgde MC EndoWy de rap battle, met vette beats van DJ Patrock. De terechte winnaar van de eerste Indiefair Rap Battle is geworden DannyHooks! De andere rappers natuurlijk enorm bedankt! We hopen de rap battle in de volgende editie nog groter te kunnen neerzetten, maar de sfeer zat er al goed in!

Drum Battle
Een energieke afsluiting van het dagprogramma was de drum battle, waar Robbin Wit het opnam tegen de drummer van Maddy Moreah de P60 geluidstechnicus, een drummer uit het publiek en Anthony de Ruyver, de drummer van Experienced?!?, die na een energieke en gevarieerde set de prijs in de wacht sleepte. Dank ook aan William Hummel die de mic greep en een vette beatbox battle inkickte!

Café
We kregen ook veel positieve reacties over de muziek en sfeer in het café. Hoewel we veel activiteiten naast elkaar hadden gepland waardoor het er niet altijd even druk was, kregen we vaak te horen dat er prachtige muziek was te horen in het café.

Indiefair.nl

Skip to toolbar